DAGACTIVITEIT – GEZOND ONTMOETEN – voor 50-plussers

Op veler verzoek bieden wij vanaf 2020 ook bijzondere én leerzame dagactiviteiten. Uiteraard volgens het succesvolle concept van ElkaarOntmoeten, waarin singles elkaar tijdens een leuke activiteit en binnen een gemoedelijke sfeer leren kennen. De gezelligheid staat voorop!

Wil jij op een actieve – en vooral ook ontspannen – manier andere mensen leren kennen? Geef je dan op voor GEZOND ONTMOETEN. Binnen een informele setting ga je met gelijkgestemden een unieke en sportieve dag beleven: je breidt jouw sociale netwerk uit én werkt aan een gezonder brein & lichaam. Met natuurlijk de vaste ingrediënten van ElkaarOntmoeten: veel plezier en gezelligheid! (Dit doen we i.s.m. GezondDenBosch)

GEZOND ONTMOETEN is een actieve, gezonde en leerzame dagactiviteit, waarin je gelijkgestemden ontmoet. Net zoals bij onze zeil- en kookweekenden staat gezelligheid op nummer 1.
Zweten of niet zweten, het programma is zo ingedeeld dat je dit zelf kan bepalen. Je hoeft niet sportief te zijn aangelegd; elk niveau kan meedoen.
We bieden je een uitgebreid programma aan: van fitheidstesten en workshop tot borrel. Je hebt de hele dag de mogelijkheid om je om te kleden, te douchen of even op te frissen.
De eerste contacten leg je al via de groeps-Whatsapp. Zo kan je eventueel carpoolafspraken maken en up-to-date informatie over de dagactiviteit ontvangen.

Voor GEZOND ONTMOETEN hebben we een sportieve locatie geregeld: Sportcentrum/Flik-Flak de Maaspoort in Den Bosch. Exacte adresgegevens en routebeschrijving ontvang je na de boeking, zo ook informatie over hoe je er met het openbaar vervoer kan komen. Er is ruim voldoende gratis parkeerplaats.
Google Maps

11:00 – Kennismaking
Ontmoet je ‘teamgenoten’ onder het genot van een kopje koffie of thee.

11:15 –De lachspieren los!
We gooien de (lach)spieren los tijdens de ‘gymles.’ Iedereen kent het nog van vroeger; samen apenkooien met je klas, dat wordt gegarandeerd – lachen – gieren – brullen. Tijdens verschillende balsporten en samenwerking-spelen leer je elkaar alvast beter kennen.

12:00u –Hoe fit ben jij? – Fit-testen
Dat ga je tijdens Gezond Ontmoeten ontdekken door een serie fit-testen te doen. Je wordt getest op coördinatie, snelheid, kracht en kennis. De uitslagen worden alleen met jou persoonlijk gedeeld, zodat je meer inzicht krijgt over je fysieke en mentale fitheid.

12:45u – (H)eerlijke en Gezonde lunch!

13:30u –Interactieve workshop*
Breinexpert Marc van Lokven maakt je tijdens deze interactieve workshop (nog meer) bewust van het hoge tempo waarin we leven en wat de gevolgen hiervan zijn voor je gezondheid en je hersenen. Deze lezing zal een bijzondere eyeopener voor iedereen zijn. Marc heeft een bijzonder concept ontwikkeld, waarmee je hersencapaciteit kan vergroten. Tijdens de workshop vertelt hij je er graag meer over.

14:30u –Crossboccia!
We staan klaar voor een potje Crossboccia. Weet je niet wat het is? Laat je gewoon verrassen! Aansluitende krijgen we een rondleiding door de trainingszaal van vele sporttoppers zoals Yuri van Gelder en Bram Verhofstad.

15:15u – Me-Mover
Is het een fiets? Een step? Een fitnessapparaat? Of alle drie?!
Het is de nieuwste rage op fitnessgebied en biedt een intensieve training voor het gehele lichaam.
We bieden je een unieke kans om de Me-Mover uit te testen.

16:00u – Gezonde borrel en snacks

16:15u – Denksport koppelquiz
Terwijl de spieren rusten, zetten we ons brein aan het werk tijdens een leuke koppelquiz. Vorm een duo met je sportmaatje en ga samen de uitdaging aan. Het duo met de meeste parate kennis gaat naar huis met een mooie en gezonde prijs.

17:00u – Na-borrelen!
Zoals je weet, bij Elkaar Ontmoeten gaat het om de gezelligheid dus mag deze na-borrel zeker niet ontbreken!

Optioneel: Bourgondisch diner
Na deze sportieve dag is er genoeg stof om over na te praten. Daarom bieden we je aansluitend de optie om met elkaar de dag af te sluiten in een van de vele leuke restaurants in de gezellige Bossche binnenstad. Er is voldoende betaalde parkeergelegenheid op loopafstand. De locatie is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
_________________________________

Interactieve workshop*
We leven in een hoger tempo dan ooit tevoren, de wereld lijkt steeds meer van ons te vragen. Kunnen onze hersenen dat wel bijbenen?  Daarnaast hebben enkele cruciale veranderingen in ons dieet en technologische vooruitgang meer invloed op ons fysieke en mentale welzijn dan de meesten zich realiseren. Hoe beïnvloedt dat onze gezondheid? Aandoeningen als diabetes en dementie lijken epidemische vormen aan te nemen. Breinexpert Marc van Lokven geeft verrassende inzichten en antwoorden op deze vragen en meer tijdens een interactieve workshop, waarin je niet alleen bewuster wordt van het probleem, maar ook handvatten krijgt om daar een oplossing voor te vinden. En die oplossing ligt dichterbij dan je zou vermoeden…

Elkaar gezond ontmoeten
Actuele groepsinformatie:
Maximale groepsgrootte: 20
Minimale groepsgrootte: 8
Aantal personen geboekt: 18
Aantal mannen: 9
Aantal vrouwen: 9