KOOKWEEKEND

Lekker koken en nieuwe mensen Ontmoeten, dat doe je tijdens het Elkaar Ontmoeten Kookweekend. Volg een gezellige kookworkshop en blijf slapen in het Bourgondische ‘s-Hertogenbosch op een prachtige locatie.

Ontmoet gelijkgestemden tijdens een fantastische kookworkshop onder leiding van een echte chef, dit alles onder het genot van ’n lekker glaasje wijn. Uiteraard staat hier, net zoals bij onze Zeilweekenden, gezelligheid op de eerste plaats.

Vanwege de vernieuwde corona regels hebben we de tijden moeten aanpassen, deze zijn al verwerkt in het programma.

Op zaterdagmiddag kun je vanaf 12:00 uur inchecken in het hotel. Hier kun je genieten van sauna, zwembad, fitness, wellness, squash- en tennisbanen en van de gezellige bar.

Je kunt kiezen voor een eenpersoonskamer of voor een tweepersoonskamer met twee losse bedden. Deze kamer deel je dan met een andere kookweekendgast.

We brengen je om 15:30 uur vanuit het hotel naar de kookstudio en rond 22:00 uur word je weer bij je hotel afgezet. Het ontbijt is om 9:00 uur in het hotel  (andere tijd kan in overleg) en je hoeft pas uit te checken om 14:00 uur.

Bij het hotel kun je gratis parkeren.
Het gebruik van Wifi en alle andere faciliteiten zijn eveneens gratis.

De eerste contacten leg je al via de groeps-Whatsapp en zo kan je eventueel carpoolafspraken maken en up-to-date info over het weekend ontvangen.

Na aankomst in het hotel heb je voldoende tijd om je even lekker op te frissen. Vervolgens word je op zaterdag om 15:30 uur opgehaald in de lobby, waarna wij je 10 minuten later in de kookstudio ontvangen.

Hier zullen we onder het genot van heerlijke hapjes en een aperitief ons aan Elkaar voorstellen.

Hierna zal onze chef een toelichting geven over de planning, het menu en de ingrediënten.

Er wordt gewerkt met kersverse (seizoens)producten, die op pure en ambachtelijke wijze worden verwerkt in de verschillende gangen.

Of je nu een uitgebreid 4-gangendiner wil leren bereiden, allerlei soorten sushi wilt leren rollen, exclusieve fingerfood hapjes of amuses wilt leren maken, deze kookworkshop zal een mooie beleving zijn! Tijdens het kokkerellen heb je ruimschoots de mogelijkheid om Elkaar beter te leren kennen, dit alles onder het genot van bijpassende wijnen.

De bereiding van het menu wordt verdeeld over de verschillende deelnemers van de kookworkshop, zodat iedereen actief meedoet.

Hierna gaan we met de gehele groep aan tafel om heerlijk te gaan genieten van het resultaat.

Je krijgt sowieso alle recepten mee naar huis, zodat je je eigen gasten een volgende keer kunt verrassen met culinaire hoogstandjes.

Zondagochtend gaan we om 9:00 uur met elkaar ontbijten (tijd kan in overleg), waar we met Elkaar nog gezellig kunnen napraten over de avond ervoor.

Bij voldoende animo is er de optie om zondag nog een leuke activiteit te doen in Den Bosch.

Coronaproof

Vanwege COVID-19 hebben we voor onze kookweekenden wat regels moeten aanpassen.
Naast alle landelijke richtlijnen, zijn dit onze belangrijkste aanpassingen:

  • We mogen met maximaal 18 personen deelnemen aan de kookworkshop.
  • Je bent in het bezit van een zelf ingevulde gezondheidsverklaring, welke je ontvangt per mail na je boeking.
  • Bij annulering vanwege aangescherpte COVID-19 maatregelen ontvang je een voucher of je geld terug!
liefde - kookweekend - elkaar ontmoeten - single activiteitenliefde - kookweekend - elkaar ontmoeten - single activiteiten
Elkaar Ontmoeten - Kookweekenden
Elkaar Ontmoeten - 50plus single activiteit - Hotel
Kookweekend - elkaar ontmoeten - single activiteitenKookweekend - elkaar ontmoeten - single activiteiten
elkaar ontmoeten - kookweekend - single activiteitenelkaar ontmoeten - kookweekend - single activiteiten
Elkaar Ontmoeten - Kookweekend
Actuele groepsinformatie:
Maximale groepsgrootte: 20
Minimale groepsgrootte: 10
Aantal personen geboekt: 11
Aantal mannen: 5
Aantal vrouwen: 6
4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 van 5 sterren (op basis van 103 reviews)
Uitstekend92%
Heel goed8%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Beoordeel ons!

Stiekem kookweekend

Rated 5 out of 5
24 december 2021

Wat een last minute.
Persconferentie kunnen we wel/niet. Gaan we, gaan we niet. Toen besloten toch te gaan.
We kwamen in het hotel aan en werden al enthousiast door Mart toegeroepen.
Koken gaat niet lukken jongens . We zullen het bij opeten moeten laten . Nu ben ik Olga sowieso geen kookster. Dus heerlijk aanschuiven met een wijntje of 3 a 4….beter nog, veel beter zelfs.
Daarna begonnen we aan een verrassingsworkshop. Als improvisatie van Mart ‘erg leuk bedacht’.
We gingen voor oerschreeuwen ‘de Haka dans’. Uit je comfortzone treden en flink je tong uitsteken. Grote hilariteit en lachen uiteraard. Paar x behoorlijk de slappe lach gehad maar was geweldig.
Daarna een flinke wandeling naar de kroeg (gezellig, ben ik altijd voor te porren)
Leuke gesprekken onderweg.
Toen ‘s-avonds echt een verrukkelijk diner met dans en gezelligheid en een rum caramel verkoper aan tafel erbij. (Die had zijn weekend er zo weer uit haha) goed bekeken natuurlijk.
Om 22 uur moesten we toch wel de zaal verlaten i.v.m corona en zijn we stiekem met een man of 8 op de hotelkamer verder gegaan. Waar we gezongen, gehuild en gelachen hebben. Prachtige mensen ertussen en een mooie stem.
We hebben genoten!
Dank je wel, Olga

Olga

Perfect

Rated 5 out of 5
24 december 2021

Erg leuk georganiseerd

Olga

Gezellige chaos en heerlijk eten!

Rated 4 out of 5
28 juli 2021

Ik was bij het kookweekend van 24-25 juli. Voor mij was het de eerste keer dat ik aan zoiets heb meegedaan en ik heb er absoluut geen spijt van. Het was gezellig, goed georganiseerd en laagdrempelig. De contacten onderling verliepen makkelijk en gemoedelijk. Ondanks al het geklets en gelach, hebben we het voor elkaar gekregen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lucienne

Samen koken is samen veel lachen!!

Rated 4 out of 5
28 juli 2021

Samen koken is samen veel lachen.
Dit weekeind 24-25 juli 2021 mocht ik naar Den Bosch. Op uitnodiging van gastheer Mart , organisator van Elkaar Ontmoeten, om te gaan koken.
Samen met een groep nieuwsgierige liefhebbers van koken.
In de app stelden we ons voor. Deze app groep vertelde, dat iedereen er zin in had.
Met het oprijden van de statige oprijlaan van het Hotel kwam een einde aan mijn heenreis. Ik was er om Elkaar te Ontmoeten .
Op het zonnige terras en in de stilte van de natuur zaten Els en Marja aan de koffie. Alle anderen deelnemers voegden zich spontaan bij ons drieën. De koffie klets was gezellig. De eerste kennismaking was er.
Met onze eerste indrukken werden we door Mart tegen het eind van de middag verzocht in taxi busjes plaats te nemen. We reden richting Den Bosch naar de kookkeuken.
In de keuken stond een jonge kokkin ons te verwelkomen met haar glimlach en een glaasje cava. Na de toost kregen we instructie van haar, het menu schreef ze op het schoolbord.
De mis en place was door haar keurig verzorgd en de recepten lagen ernaast.
De kookgoepjes ontstonden spontaan en zo was ieder op zijn eiland, stap voor stap in de weer, het recept om te toveren in een heerlijk gerecht.
Wat ik leerde van Peter was dat ik niet “vijzelde” maar stond te aaien in de vijzel. Van Els kreeg ik te horen dat ik iets meer up tempo kon werken er was ‘de druk van de knorrende maag’.
Eindelijk kwam het beste keuken commando ‘aan tafel!!’. Trap op naar de prachtig gedekte tafel. Bij de eerste happen werd het stil.
Door met fluwelen tong te proeven smaakte ieder gerecht grandioos. We hadden elkaar Ontmoet door graag met onbekenden te willen koken.
Na het ontbijt werden we uitgezwaaid door Mart. Koken of zeilen met Mart het blijft een avontuur.
Met een koffer vol goede herinneringen naar huis.
Dank aan allen en organisatoren.
Formidabel Chapeau

Jan Verpalen

Laag drempelig, heel leuk en gezellig!!

Rated 5 out of 5
27 juli 2021

Meegedaan aan het kookweekend van 24-25juli 2021. Wat spannend om een eerste stap te zetten en mij op te geven. Na het opgegeven verloopt alles heel makkelijk, soepel en duidelijk. Voordat het weekend begint heb je al de eerste contacten via WhatsApp. Het koken zelf was heel leuk. Alles gaat heel ongedwongen in een gezellige sfeer. In een grote groep zijn er altijd mensen waar het meteen mee klikt. Heel bijzonder dat zo veel verschillende mensen het heel gezellig met Elkaar Ontmoeten kunnen hebben. Echt een aanrader om te gaan doen. En wat ik heel fijn vind is dat je nergens aan vast zit. Het is alleen het kookweekend waar voor je betaalt.

Judith